Artikel afbeelding

Trimsalon Linda helemaal vernieuwd

“Nu het voorjaar is, merk je goed dat honden gaan verharen. Daarom is het juist nu de tijd je hond goed te laten trimmen, wil je niet overal in je huis hondenharen tegenkomen”, aldus Linda Nijkamp, eigenaresse van Trimsalon Linda in Rijssen. Haar trimsalon is onlangs helemaal vernieuwd en voorzien van alle moderne gemakken.

Twee jaar geleden startte Linda met haar eigen trimsalon. Begonnen als hobby nadat ze zelf een Lhasa Apo kocht, een van oorsprong Tibetaans ras. “Deze hondjes hebben veel haar en hun verzorging vraagt veel tijd en aandacht”, vertelt Linda. “Ik vond het zo leuk dat ik in Barneveld een opleiding voor hondentrimmer ben gaan volgen”. Na deze opleiding werkte Linda nog een kleine twee jaar bij een trimsalon in Enschede waarna ze haar eigen trimsalon begon in 2010.

Mooie en gezonde vacht
Onlangs heeft ze haar trimsalon helemaal vernieuwd. Zo heeft het vloerverwarming en airconditioning en zijn de trimtafels en het bad in hoogte verstelbaar. Linda behandelt hier zowel grote als kleine honden. Behandelingen zijn onder meer ontwollen, plukken, effileren, trimmen, scheren, borstelen en kammen en wassen en föhnen. De behandeling hangt af van het type hond en vacht. Linda: “Terriërs hoeven alleen maar geplukt te worden, zij hebben een korte ruwe vacht waarbij je alleen het dode haar verwijdert. Maar een Golden Retriever kan ik ontwollen of effileren. Bij de laatste dun ik het haar als het ware uit”. Met een goede en regelmatige trimbeurt blijft de vacht van de hond gezond en mooi.

Nu tijd voor trimbeurt
Nu het voorjaar is aangebroken, gaan honden verharen. Daarom is het juist nu de tijd voor een trimbeurt. Datzelfde geldt voor het najaar. “Kortharige honden verharen gemiddeld twee keer per jaar. Met een goede trimbeurt kan je het verharen tot wel 80% verminderen”, aldus Linda. Zelfs in de winter is het goed om de hond te laten trimmen. In de winter heeft de hond eerder last van nat haar dat ook nog kan bevriezen. Wel laat Linda het haar in de winter altijd iets langer.

Meer dan een ‘hondenkapper
Bij een trimbehandeling kijkt Linda de hele hond na. Oorharen worden geknipt om ophoping van oorsmeer en dus het risico van oorontsteking te voorkomen. Ook de nagels worden geknipt en eventueel worden de anaalklieren uitgeknepen. Nu het tekentijd is, wordt iedere hond tevens goed nagekeken op teken.

Op afspraak
Linda behandelt één hond per keer om zo alle aandacht aan de hond te kunnen besteden. “Is een hond wat onrustig, dan stel ik het eerst op zijn gemak. En zodra de hond klaar is, bel ik het baasje. Hij of zij hoeft dan niet onnodig lang te wachten”. Een behandeling bij Trimsalon Linda kan alleen op afspraak

Op June 23, 2013