
Ook puppy's naar Hondentrimsalon Het Hofje
Als je nieuwe puppy mee naar huis mag is hij ongeveer 8 weken oud. Precies het tijdstip dat hij of zij open staat voor allemaal nieuwe indrukken en ervaringen uit de omgeving. Die belangrijke periode in een hondenleven duurt maar 4 weken, maar legt de basis voor de toekomst van de hond. Een belangrijke taak voor de baasjes om dan gedoseerd de pup kennis te laten maken met de gewone dingen in het leven van een gezinshond, zoals het trimmen.
Het geluid van scharen, het kammen, plukken, knippen van nageltjes en niet te vergeten de puppy shower (het eerste bad en het droog föhnen) zijn voor een puppy allemaal onwennig en nieuw. Bij Hondentrimsalon het Hofje is uw pup in goede handen. Met veel geduld en liefde wordt gezorgd dat uw pup alleen maar positieve ervaringen heeft en met plezier de volgende keer terug komt in een trimsalon.
Chippen
Het chippen en registreren van pups en honden uit het buitenland is sinds april 2013 verplicht en moet de eigenaar de registratie up-to-date houden. Jaarlijks belanden veel honden in het asiel omdat ze ontsnapt zijn en zoek raken. Als de eigenaar niet gevonden kan worden, moet het dier in het asiel blijven tot er een nieuwe eigenaar gevonden wordt. Dat is onnodig, want veel van deze dieren hebben een eigenaar die zijn dier graag terug zou hebben! Helaas zijn vooral veel katten nog niet gechipt. Daardoor kan maar zo’n 14% van de gevonden katten weer met hun eigenaar herenigd worden.
Hondentrimsalon het Hofje adviseert om dit voor de vakantie te regelen. Juist in de vakantieperiode raken vele huisdieren zoek. Dus verplicht of niet: Maak van je dier geen asielzoeker: Chip je dier bij het Hofje!
Grasaren en honden
Iets waar honden veel hinder kunnen ondervinden in de periode van juni tot en met augustus zijn grasaren oftewel kruipers. Wanneer een hond in het hoge gras loopt en rent, breken de grasaren van het gras af en hechten zich vast aan de hond. Als dit gebeurt, kunnen ze zelfs door de huid heendringen. Een aar kan dan op een gegeven moment heel diep in het weefsel komen en is daardoor moeilijk op te sporen. Er kan een ontsteking ontstaan, vaak in de vorm van een fistel om het ontstane ontstekingsvocht af te voeren.
De meest voorkomen plekken waar de aren terechtkomen zijn in het oor, in de huid, in het oog, in de keelholte of slokdarm en in de neusgaten. Een hond kan daar heel veel last van krijgen omdat het pijn doet. Controleer dus na elke wandeling de hond op alle mogelijke gevoelige plekken waar een grasaar zich kan hechten, dus het gehele lichaam langslopen; onderzoek goed tussen de vacht, tussen de tenen, in de oren, ogen, mond en neus.
Op November 4, 2013