Terug

Kan een hondentrimmer een agressieve hond trimmen?

Mieke

Ik heb mijn hond 2 keer zelf geknipt, omdat hij kammen niet fijn vindt. Maar nu lukt het niet meer, omdat hij zodra hij de schaar of tondeuze ziet wegloopt of agressief wordt. Met name als ik bij zijn kop moet knippen, gaat hij bijten. Daarom wil ik naar een professionele trimmer. Kan een trimmer een hond die niet geknipt wil worden toch trimmen? Inmiddels groeien er dikke klitten onder zijn kin en achter zijn oren, maar ik mag er niet aankomen.


2 Antwoorden

Antwoord van De Hondenkapper

Met een snoetje op kan de trimster wellicht aardig wat doen en soms helpt het als ze uit hun vertrouwde omgeving worden gehaald. Dan zijn ze opeens zo onder de indruk dat ze juist niks doen. Meldt aub wel aan de trimster dat hij agressief kan worden, voordat ze een vinger mist :-)


Antwoord van honden- en katten trimsalon Diva

de meeste agresieve honden die door de baas zelf worden gedaan vertonen in een trimsalon heel ander gedrag.

de hond wordt uit zijn vertrouwde omgeving gehaald en zijn dan ook wat makkelijker te behandelen als wanneer de baas  het zelf doet.

thuis is de hond zelfverzekerd van zichzelf en zal daarom ook proberen om hun baas te laten stoppen met dat vervelende borstelen. de baas schrikt van het grommen en stopt meteen en de hond heeft gewonnen en zal dit blijven doen omdat zij weten dat de baas dan stopt.

in de salon daarintegen zijn ze niet zo verzekerd van zichzelf omdat de omgeving vreemd is en de hond op zijn hoede is en zal daarom ook makkelijke dingen accepteren als wanneer de baas het doet.

uit mijn ervaring blijkt dat heel veel baasjes moeite hebben met het knippen/borstelen van hun hond

omdat de hond 'agresief is' en in de trimsalon zo mak als een lammetje zijn.

wel wordt geadviseerd om er dan ook niet bij te blijven aangezien de hond dan alleen gefocust is op de baas en zullen ze agresief blijven.

hoe rustiger het bij de trimster is zonder andere mensen en honden hoe rustiger de hond!

 

vriendelijke groet, Britt

 trimsalon Diva