Terug

Hoe ziet de opleiding hondentrimmer in Barneveld eruit?

Linda

Als ik volgend jaar examen heb gedaan op school wil ik graag de opleiding trimster volgen. Nu hoor ik van de meeste mensen dat ik dit het beste in Barneveld kan gaan doen. Nu had ik een paar vragen:

- Hoelang duurt de opleiding?

- Hoe ziet zo'n opleiding eruit? Veel praktijk lessen of veel stages?

- Uit welke onderdelen bestaat je examen?

- Hoevaak moet je naar Barneveld toe? Want ik kom helemaal uit drenthe en het is nog best een stukje reizen! en aangezien ik nog maar 16 ben...

Ik hoop echt dat mensen me kunnen helpen!

 Alvast heel erg bedankt!


2 Antwoorden

Antwoord van Kwaffeur Bukkum Palace

Hallo Linda,

 

Ik was 16 toen ik de full-time opleiding in Barneveld ging volgen. Ik heb 4 jaar bij een gastgezin gewoond. Leeftijd is niet het probleem.

 

Hondentrimmen is een cursus, geen opleiding. Dit betekent dat je 1 dag per maand naar school moet. Verder moet je minimaal 2 dagen per week stagelopen bij een trimsalon. Meestal is dit onbetaald. Als je een complete trimbehandeling kunt geven zijn er stagebedrijven die je betalen. Reken daar maar niet teveel op. De cursus bestaat uit 10 of 12 schooldagen, dus 1 jaar. Daarna kun je examen doen. Theorie en praktijk. Voor het praktijkexamen moet je zelf voor een hond zorgen. Meerdere leerlingen werken aan de hond. Als je zakt voor een onderdeel kun je een half jaar later herexamen doen.

 

Je moet er wel rekening mee houden dat je bij het begin van de cursus je trimspullen aan moet schaffen. Dit kost tussen de €500 en €1000 euro. Afhankelijk van de merken.

 

Heel veel succes gewenst.

 

Pascal Bruurs

Kwaffeur Bukkum Palace


Antwoord van Casper's Trimsalon

kijk ook op www.trimschoolnederland.nl

dit is op zaterdag en maar 12 x

de rest loop je stage in je eigen buurt