Terug

Is het mogelijk om van kapper een hondentrimmer te worden?

Anoniem

Hallo, Ik zit 15 jaar in het kappersvak en houd van honden. Nu is dit natuurlijk niet hetzelfde, maar toch wil ik graag weten of deze overgang mogelijk is? En is er makkelijk werk in te krijgen of is het een eenmanszaak? Met vriendelijke groet een honden en haar liefhebster!


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Bij mij in de klas zat een kappersvrouw en die had het hondenknippen veel vlugger onder de knie.

In de grote steden vragen hondentrimmers nogal eens om gediplomeerde trimsters.

Op het internet heb ik ook een trimsalon gevonden die ook kapster was ze deed die twee beroepen thuis gecombineerd lijkt mij ook erg leuk.

Vriendelijke groet Lydia


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Op het moment is het niet zo makkelijk om klanten te krijgen als je tenminste kwaliteit wilt leveren. Mensen zijn geneigd om naar een trimster te gaan welke goedkoop is. Ik heb de ervaring dat je gewoon redelijke prijzen moet vragen. Het duurt dan iets langer voor je je klantenkring opgebouwd hebt maar dit zijn wel klanten die graag iets meer betalen voor goed werk.


Antwoord van Sammy's Trimsalon

Ik denk dat u met de kappers achtergrond. De schaar en kniptechnieken al veel beter beheerst, dan menig beginnenling. Die met de opleiding hondentrimmen starten. Vraag eens of u een paar dagen in een trimsalon mag mee lopen?

De meeste trimsalons zijn eenmanszaken, In mijn regio ken ik er een.

Je ziet vooral in de grotere steden waar men soms met personeel werkt.  

 

Groetjes Joke