Terug

Klacht

m van der reep

Hallo,

A jaren gaat mijn cairnterrier naar een gediplm. trimsalon in Haarlem, om te worden geplukt, aar bij toeval kom er achter dat hij dus al jaren wordtgeschoren i.p.v. geplukt.

Mijn vraag is of je klachten over trimsalons ergens kan voorleggen.

 

met vriendelijke groet

m van der reep


2 Antwoorden

Antwoord van hondentrimsalon Big Buddy

Hallo  M. van der Reep,

 

Dit is een heel bekend probleem dat heel veel mensen ondervinden als zij hun hond laten trimmen in een trimsalon. Met name de plukhonden krijgen vaak niet de behandeling die deze plukvacht nodig heeft. Je kan bij de belangenvereniging van de trimsters: ABHB je klacht neerleggen maar of ze er ook iets mee doen  dat  betwijfel ik omdat het altijd een ja-nee strijd zal worden tussen de trimster en u.

Veel meer effect heeft het als de eigenaren van de honden zelf goed kunnen zien wanneer hun hond geplukt is of geschoren. Ze kunnen dan direkt reageren als zij de hond op komen halen bij de trimster. Een scheervacht is zacht en een plukvacht blijft hard. Plukhonden die geschoren worden daarvan wordt de vacht steeds lichter en zachter en je kan het zien aan de uiteindjes van de haren. Kijk dit maar eens goed na als je de hond ophaald.

 

succes,

Jolanda // trimsalon Big Buddy - Almere


Antwoord van Trimsalon Doggy Style

Een klacht bij een branche-organisatie neerleggen als de trimmer in kwestie daarbij aangesloten is, kan altijd.