Terug

Veel verharing van onze Heidewachtel ondanks regelmatig kammen?

Jacobs

Hallo,

Geregeld kam ik mijn hond (heidewachtel) maar hij blijft ontzetten verharen. Ook ontstaan er kleine pluizige plukjes in zijn vacht, deze zijn te vergelijken met puppyvacht. Is het verstandig om mijn hond een keer naar de trimmer te brengen of blijft dit dan het zelfde?

 Bedankt,

Jacobs


2 Antwoorden

Antwoord van Trimsalon Bonito

Hoi,

Het is verstandig om je hond regelmatig naar een trimsalon te brengen. deze wollige plukjes moeten er namelijk uit, en dit noemen ze plukken. maar ze komen elke keer terug. wat de haaruitval betreft, kunnen er meer mogelijk heden zijn. het kan aan het voer liggen, aan het weer, een was beurt kan ook helpen. dit kun je ook zelf gewoon met lauw water, dan komen er al veel haren los. niet te veel kammen dit stimuleerd de vacht om meer haar aan te maken.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo Jacobs,

Inderdaad moeten deze wollige plukjes  er regelmatig uitgeplukt worden. Mooi zou zijn 2x per jaar. Als het voorjaar begint en als het najaar begint. Dan vervangt elk dier zijn vacht ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. maar je kan ook besluiten om de hond 4x per jaar te laten trimmen.

Wat de haaruitval betreft; inderdaad zal je door veel borstelen de verharing alleen maar activeren. Doe dat dus maar niet. laat de vacht met rust en borstel de hond hooguit een of 2x per week. Stress kan ook een oorzaak zijn voor verharing. Een heidewachtel moet toch elke dag wel even haar energie goed kwijt kunnen. Een theelepel sla-olie door haar voer geeft extra vitaminen B wat goed is voor de vacht. Honden met veel verharing geef ik altijd een wasbeurt met warm water. Daarna nafohnen . De warmte zorgt ervoor dat de haren die toch al in een verhaarproces zaten in een keer loslaten . Kijk wel uit dat je de huid niet verbrand. Fohn niet op een plek houden. Daarna de vacht een week met rust laten. Het proces zal dan rustiger worden.

 

Succes,

 

Jolanda ............ trimsaklon Big Buddy almere.