Terug

Hoe kan ik de vervilte vacht van mijn Leonberger kammen?

Elske

Ik heb een Leonberger (teef, gesteriliseerd) die het liefste de hele dag in het water ligt. Hierdoor gaat haar vacht in plukken vervilten. Is er buiten het wegknippen van deze vervilte stukken nog een andere optie?

Heb nu zo'n halfronde viltkam gekocht, maar ik weet eigenlijk niet hoe ik die moet gebruiken.

Wie heeft er een tip voor mij?


1 Antwoord

Antwoord van Peggy's Hondentrimsalon

Hoi

Je zou haar eerst eens goed moeten borstelen met de Furminator, deze haalt de ondervacht wat los zit eruit en dunt zo de vacht goed uit. Daarna de hardnekkige klitten eruit borstelen/knippen met eventueel een

coat king, en dan kan zij lekker gaan zwemmen maaaaaaaaaaaaaaaaar een gesteriliseerde leonberger heeft een bewerkelijke vacht met veel onderwol, dus je zult er iedere keer flink in moeten werken om tezorgen dat zij lekker kan zwemmen én dan jij de vacht goed kunt bijhouden.

 

Laat haar absoluut NOOIT scheren!!!!! Ook al zit ze vreselijk onder de klitten, nooit doen, dan heb je uiteindelijk na een tijd alleen nog maar meer ondervacht en dan heb je nog meer werk, laat staan om te kijken hoe de hond dat zal vinden!!

 

Ik spreek uit ervaring aangezien 1 van mijn eerste honden een New Foundlander was , teef een ook gesteriliseerd én nog huidproblemen...........

 

Veel succes en je kunt mij altijd mailen als je nog meer vragen hebt.

 

Groetjes Peggy's Hondentrimsalon